EN INBLICK I VÅR VÄRLD

 

VÅR BLOGG

Kommentera gärna inlägget genom att skicka ett mail till oss.

Fotograf: Mattias Lind

I somras vid frukostbordet sade Linn: "Om åtta år ska jag ta OS-guld!" Jag lovade av hela mitt hjärta att stötta henne på vägen.

Beslutet är fattat

2012-10-21 Skrivet av Anna

Ni som känner mig vet att tankarna har snurrat intensivt den senaste tiden. Ett oundvikligt beslut är nu fattat. Om allt går enligt planerna blir vi Skövdebor efter årsskiftet.

Bakgrunden är denna: Linn mår inte bra av den bassängrening - klor och väteperoxid - som används i Linköping. Redan i våras blev hon täppt i näsan efter varje simträning. Det satt i cirka 12 timmar och sedan släppte det. Nu när simträningarna har ökat i både antal och längd har besvären ökat markant. Nästäppan är näst intill konstant och huden runt näsan är torr. Besvären går helt enkelt inte att ignorera längre. Och med tanke på att flera av Linns simkompisar har utvecklat astmaliknande besvär senaste året så började tankarna snurra. Diabetes typ 1 och astma är defintivt ingen bra kombination!

De senaste veckorna har vi samlat in fakta. Vi har vägt fördelar mot nackdelar. Vi har våndats. Vi har varit medvetna om att beslutet kommer få konsekvenser, både kortsiktiga och långsiktiga. Vi har känt osäkerhet och rädsla att vi ska fatta fel beslut. Alternativet att bo kvar och låta Linn börja medicinera mot nästäppa och samtidigt veta att risken för astma är ökad känns skrämmande. När vi lät magkänslan tala så var beslutet inte svårt utan enkelt. Linns hälsa måste gå först. Linn älskar att simma och att inte låta henne göra det hon älskar mest av allt finns inte på världskartan. Vi har påmint oss om att vi bara har Linn till låns. Åren hon bor hemma vill vi stötta hennes drömmar och mål och ge henne förutsättningar att må bra idag och imorgon.

Valet föll på Skövde, en stad i framkant när det gäller bassängrening. De använder UV-ljus, kolfilter, trycksandfilter och salt (det sistnämnda används för att göra klor direkt i vattnet genom elektrolys). De har också en trikloraminbrytare för att hålla ner kvävehalten. Skövde använder den bästa tänkbara reningsteknik som finns idag.

I onsdags besökte vi Skövde Simsällskap och Linn fick provträna med den tänkta gruppen. De tränar inte riktigt lika mycket som Linn är van vid men det kommer hon lösa genom att träna på egen hand. Vi tror och hoppas att det här kommer bli bra.

Beslutet känns läskigt men ändå rätt - vi tror att allt som händer har en mening även om man inte alltid förstår vilken. Vi ser flytten som ett projekt. Kanske återvänder vi till Linköping och LASS när den nya simhallen står klar 2017.

Tillbaka