EN INBLICK I VÅR VÄRLD

 

Kryptisk mening - del 1

2011-09-21 Skrivet av Anna

I förra veckan lyckades min älskade make åtgärda felet som orsakade iWeb kraschen i början på september. Nu kan jag återigen publicera nya inlägg och faktum är att det här inlägget är det tredje sedan i fredags.

I ett tidigare blogginlägg lovade jag att jag skulle berätta mera om den kryptiska meningen - alldeles underbar men stentuff sommar. Här kommer inlägget där jag kommer reflektera över den första delen av meningen.

Sommaren har utan tvekan varit alldeles underbar. Det är en stor förmån att få vara hemma-mamma och kunna erbjuda sitt barn ett långt sommarlov. Hade Linn inte fått diabetes typ 1 hade jag med största säkerhet arbetat och Linn hade istället fått tillbringa dagarna på fritids. Inget fel med det - fritids är jättebra - men det är ännu bättre och härligare att få tillbringa tid tillsammans, att kunna åka och bada när solen skiner, göra utflykter när andan faller på eller bara krypa upp i soffan och mysa.

Under juni och augusti när Jonny arbetade hade Linn simträning nästan dagligen. Eftersom Linn älskar att simma kändes det bra att hon kunde få delta på alla träningspassen. Om det var morgon-, förmiddags-, eftermiddags- eller kvällsträning spelade ingen roll. Vi var där. Om hon ville leka med någon simkompis efter träningen gick det bra - vi hade ingen tid att passa förutom mattiderna. Det är livskvalitet.

Vid ett tillfälle utbrast en kompis från simningen: ”Jag vill också att min mamma är här och har mellis med sig!” Då blev jag varm i hjärtat för det är en svår balansgång att ge Linn utrymme att utvecklas tillsammans med sina kompisar på egen hand och samtidigt finnas där som en trygghet ur ett diabetesperspektiv. I vatten känner Linn aldrig sina låga blodsockervärden vilket gör att jag måste ha koll på henne hela tiden.

Jag är enormt glad och tacksam för att jag har fått tillbringa så mycket tid tillsammans med Linn den här sommaren. Det är en förmån att få se henne utvecklas. Hennes hunger att lära är stor och den drivkraften ska man ta tillvara - uppmuntra och berömma. Under sommaren har hon läst 25 böcker i olika svårighetsgrad. I ett kommande blogginlägg ska jag berätta mera om skolans utmaning till eleverna.

I nästa inlägg kommer jag reflektera över den andra delen av meningen. För även om sommaren har varit alldeles underbar så har den också varit stentuff.

VÅR BLOGG

Kommentera gärna inlägget genom att skicka ett mail till oss.