EN INBLICK I VÅR VÄRLD

 

DiaLog hjälper dig ta kontroll

2010-05-17 Skrivet av Anna

Linn fick diabetes typ 1 den 11 januari 2009. Vi insåg ganska snart att det råder ett komplext samband mellan blodsockervärden, mängden insulin, antal kolhydrater i maten och aktivitetsnivån. En pappersdagbok var inte lösningen för oss och vi hittade inte heller en befintlig applikation på marknaden som kunde erbjuda det vi önskade. Därför bestämde vi oss för att skapa DiaLog.

DiaLog är en iPhone- och webbapplikation som utvecklas just nu. Den vänder sig till alla med diabetes. Här matar man in sina värden på ett organiserat sätt samt utför avancerade analyser som underlättar den dagliga behandlingen. Vår förhoppning är också att dialogen med diabetesteamet blir ännu bättre då de får tillgång till en mer samlad bild än tidigare. Applikationerna kan användas var för sig men kompletterar varandra på ett bra sätt då synkroniseringen sker automatiskt. Vi hoppas att DiaLog kan hjälpa människor med diabetes att ta kontroll över sin sjukdom.

Vårt mål när Jonny började programmeringsarbetet förra våren var att både iPhone- och webbapplikationen skulle finnas ute på marknaden nu. Den tidsplanen höll dock inte. Dels på grund av att all utveckling sker på Jonnys fritid och dels för att han började om på en helt ny plattform runt årsskiftet. Under hösten kände vi oss nämligen inte tillfredsställda med resultatet och utan att gå in på några detaljer så kan vi avslöja att DiaLog kommer bli en mycket modern och snabb applikation med flera intressanta funktioner.

Vi har ännu inte börjat marknadsföra DiaLog - det finns endast lite information här på hemsidan. Därför känns det extra kul att så många har anmält sitt intresse att testa applikationen. Tack till er för att ni väntar tålmodigt. Ni kommer inte bli besvikna.

Tillbaka

VÅR BLOGG

Kommentera gärna inlägget genom att skicka ett mail till oss.