Filmen om Linn

Diabetes typ 1 är en allvarlig sjukdom som är obotlig om inte stora framsteg görs i framtiden. Filmen om Linn illustrerar tiden före respektive efter hon fick diagnosen. Vårt mål är att öka kunskapsnivån och förståelsen kring sjukdomen.

Hösten 2011 visade jag Filmen om Linn på ett föräldramöte i skolan. Min spontana reaktion efter att ha sett filmen var: ”Vad enkelt det var då!” Och då syftade jag inte på första delen av filmen när Linn ännu var frisk utan på den andra delen av filmen när Linn hade fått diagnosen diabetes typ 1. Läs gärna blogginlägget med mina reflektioner här.

Vi hoppas och tror att Filmen om Linn säger mer än 1 000 ord. Många som har sett den – vänner, kollegor, diabetesteam och människor vi aldrig mött – har hört av sig med kommentarer:

  • Tack! Filmen berör enormt! Jag har inte tidigare insett vilka stora konsekvenser sjukdomen har för barnet och för hela familjen, förstår också att ni hela tiden lider av framtidsriskerna.
  • Det var en mycket intressant och tänkvärd film med härliga bilder. Jag trodde jag hade lite koll ändå, men det fanns mer att lära bara på den lilla snutten.
  • Mycket fint och stämningsfullt gjord med känsla för hur situationen för barnet och familjen så drastiskt förändras med diabetes. Men som också så tydligt visar det Johnny säger – att det går att ha roligt också.
  • Jag har precis tittat på filmen om Linn, vilken fin tjej ni har och vilken fin film! Tårarna rinner nerför kinden… Vilken resa ni har gått igenom, fortfarande gör och kommer att göra!
  • Härliga bilder på en härlig tjej och ett allvarligt budskap. Tack för att ni delar med er.

Barndiabetesfonden

Barndiabetesfonden stödjer forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Om du vill kan du hjälpa Barndiabetesfonden hjälpa genom att ge en gåva. Varje gåva – liten som stor – är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott. Vi är otroligt tacksamma för människors engagemang och generositet.

SMS:a HOPP till 729 29 så skänker du 50 kronor till forskningen kring barndiabetes