Visste du att en diabetiker dör var sjätte sekund?

Vecka 52 är till ända och vår utmaning har pågått under drygt sex veckor. Linn har simmat i snitt 4 222 meter/dag och insamlingen är uppe i 4 650 kronor. Under den här veckan har vi fått fantastiska julklappar av nära och kära i form av bidrag till Barndiabetesfonden via vår insamling som genomförs med hjälp av Charity Storm. Vi har också fått en julgåva där bidraget sattes in direkt på Barndiabetesfondens 90-konto. Stort tack till er alla!

Diabetes i internationella siffror:

  • Visste du att mer än 79 000 barn fick diabetes typ 1 under 2013?
  • Visste du att hälso- och sjukvårdskostnaderna för diabetes (alla sorter) uppgick till minst 548 miljarder US-dollar under 2013?
  • Visste du att diabetes (alla sorter) har orsakat 5,1 miljoner dödsfall under 2013? Det innebär att en person dör i diabetesrelaterade komplikationer var sjätte sekund.

Källa: IDF Diabetes Atlas

Hjälp oss hjälpa! Barndiabetesfonden stödjer forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar. Varje gåva är viktig och skänker hopp om nya framsteg och genombrott. Tack på förhand!

 

Besök vår Insamling till förmån för Barndiabetesfonden som genomförs med hjälp av Charity Storm under perioden 14 november 2013 till 21 februari 2014.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


sju − 4 =