Kärlek och kraft till de som behöver det

Här kommer en fjärde adventhälsning till dig från oss. Förra söndagen bjöd vi på en bild från Glädje Restaurang och Bar. Idag bjuder vi på Alice Tegnérs berömda tonsättning från 1893. Om stycket heter Gläns över sjö och strand eller Betlehems stjärna låter jag vara osagt. Lyssna och njut när Linn spelar stycket på piano!

Vi vill också passa på och sända kärlek och kraft till de som behöver det! När sjukdom och död knackar på din port får julen en annan innebörd. Idag tänker vi lite extra på en familj som har haft en tuff höst med flera sjukhusvistelser på grund av akuta diabeteskomplikationer. Men det är inte över där. För knappt en vecka sedan insjuknade även yngsta sonen i diabetes typ 1 vilket innebär att alla tre sönerna i familjen och pappan har diagnosen. Och i fredags fick mellansonen ytterligare en diagnos – akut lymfatisk leukemi (ALL).

Jag vänder och vrider på orden men hittar inte de rätta. Det är svårt att ens förstå att det händer. Vi tänker på er och sänder kärlek och kraft till er! Ni kommer att klara det om ni tar en sekund i taget. Som en annan förälder sade som har erfarenhet av både diabetes typ 1 och akut lymfatisk leukemi: ”I helvetet kan det iallafall vara skönt att leukemibehandlingen inte kräver i närheten av lika många egna beslut som diabetesbehandlingen. Det går ganska bra att bara åka med på behandlingståget.”

Jag avslutar detta blogginlägg med gårdagens rader: Ta inte någon eller något för givet. Känn tacksamhet för det du har. Kärlek och kraft till er alla! Ta hand om varandra!

 

Besök vår Insamling till förmån för Barndiabetesfonden som genomförs med hjälp av Charity Storm under perioden 14 november 2013 till 21 februari 2014.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


− 6 = tre