Jullovet har börjat

Sedan Linn och jag pulsade fram i snön tillsammans med stormen Sven den 6 december har jag haft nedräkning. Inte på antalet skoldagar som är kvar på höstterminen utan på antalet gånger jag ska ta mig till och från Billingskolan för att lämna respektive hämta Linn. För er som inte känner till det kan jag berätta att Billingskolan idag är belägen i paviljonger vid Lundenskolan i väntan på att nya Billingskolan blir klar. Det innebär att vi har 3,3 km enkel resa istället för knappt en kilometer. Och det innebär i runda slängar att jag cyklar drygt 13 km/vardag bara för att se till att Linn kommer till och från skolan. Nu är det inte så att jag är rädd för fysisk aktivitet. Absolut inte! Jag älskar att träna! Under hösten har jag förutom vardagscykling ägnat mig åt vattenträning 5-6 ggr/vecka och styrketräning 3 ggr/vecka. Det är helt klart bästa sättet för mig att få endorfiner – vilket jag behöver för att lindra den smärta jag lever med sedan en trafikolycka 1995, se tidigare blogginlägg.

Men varför har jag då haft nedräkning? Det är enkelt. Ökad smärta i nacke, rygg och axlar och intensiv huvudvärk är orsaken. Cykling är inte rätt aktivitet för mig sedan trafikolyckan. Framför allt inte när det blåser mycket och väglaget är grusigt eller halt. Den lätt framåtlutade sittställningen, vibrationerna som fortplantar sig genom kroppen och den ökade anspänningen som blir när jag ska parera i snön eller vara på min vakt vid halka. Visst, anspänningen skulle minska om jag hade dubbdäck på cykeln. Men det har jag beslutat mig för att inte köpa. Linn har bara en termin kvar. Sedan står nya Billingskolan klar och då kan Linn gå till skolan.

Jullovet har börjat. Det är jag tacksam för. Nu ska jag vila min kropp från cykeln och träna desto mer styrketräning, vattenträning och gå promenader. Onsdagen den 8 januari är jag tillbaka på cykelsadeln igen. Förhoppningsvis i bättre skick än idag.

Önskar alla en toppenfin helg! Jag ska strax gå och gymma och sedan blir det ett vattenpass tillsammans med Linn. En härlig förmiddag med andra ord!

 

Besök vår Insamling till förmån för Barndiabetesfonden som genomförs med hjälp av Charity Storm under perioden 14 november 2013 till 21 februari 2014.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


nio + = 15