Riksdagen röstade ja: Fysioterapeut – nytt namn på yrket sjukgymnast

Idag klockan 15:30 tog Sveriges riksdag beslutet att fysioterapeut blir ny skyddad yrkestitel för sjukgymnaster från och med den 1 januari 2014. Ett beslut jag står bakom. Benämningen sjukgymnast har nämligen aldrig tilltalat mig även om jag grät glädjetårar vid min examen år 2000 efter tre tuffa universitetsår. I mina öron låter fysioterapeut mer positivt och det speglar hela klart yrket bättre. Så här säger förbundets ordförande Stefan Jutterdal:

Titeln fysioterapeut är en titel för framtiden och speglar vårt yrke på ett bättre sätt än vad sjukgymnast gör, eftersom det öppnar för prevention och andra åtgärder som är helt nödvändiga i dagens och framtidens hälso- och sjukvård. Samtidigt är den internationella och vetenskapliga benämningen redan idag fysioterapi.

Läs pressmeddelandet här.

 

Besök vår Insamling till förmån för Barndiabetesfonden som genomförs med hjälp av Charity Storm under perioden 14 november 2013 till 21 februari 2014.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


8 − fem =