Glädjes julbord 2013

Här kommer en tredje adventhälsning till dig från oss. Förra söndagen bjöd vi på en bild på mitt och Jonnys lilla pepparkakshus och på luciadagen bjöd vi på stycket Vinterstormen som Linn framförde på piano. Idag bjuder vi på en bild från Glädje Restaurang och Bar. På bilden ser ni från vänster: Linns farmor, Linns mormor, Linn och Jonny. Faktum är att farmor och mormor inte har träffats sedan Linn döptes. Det var på tiden alltså.

När det gäller Glädjes julbord 2013 kan vi verkligen rekommendera det – framför allt de kalla rätterna. Vi var ense om att det smakade fantastiskt gott. Mina tre personliga favoriter: enrisrökt lax, räkröra med kryddpeppar och pepparrot samt senapssill med grovkornig senap.

Ur ett blodsockerperspektiv har hela helgen varit en enda stor utmaning. Natten mellan lördag och söndag steg blodsockret mycket oväntat och högt och Linn svarade dåligt på de extra insulindoser hon fick. På grund av det höga blodsockret sov hon ytligt och oroligt. Efter julbordet idag rasade dock blodsockret från 15 till 3 mmol/l. Med tanke på den feta och proteinrika maten hade vi inte väntat oss det. Linn kände sig rejält trött och hade en konstig känsla i hela kroppen. Men trots det hoppade hon i bassängen 20 minuter senare när blodsockret hade stigit till 4,5 mmol/l. Hon kände sig fortfarande trött och kraftlös men med sin järnvilja genomförde hon simpasset på 6,9 km. Linn lever verkligen efter Ung Diabetes motto: It’s up to you – so don’t limit yourself.

Tack till Linns farmor och mormor som delade dagen med oss!

 

Besök vår Insamling till förmån för Barndiabetesfonden som genomförs med hjälp av Charity Storm under perioden 14 november 2013 till 21 februari 2014.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


− fem = 1