Minns Dröm Lev

När vi bestämde oss för att ha ett citat som väggdekor över pianot började tankarna snurra. Vilket citat skulle vi välja? Det finns så många citat som vi gillar och försöker leva efter. Jag kastade till och med ut frågan ”Vilket tänkvärt favoritcitat har du?” på Facebook. Men egentligen var det ganska givet. Mitt åttonde blogginlägg inledde jag med följande rader:

2009 börjar gå mot sitt slut tillsammans med det första decenniet på 2000-talet. Det är dags att titta tillbaka i backspegeln och summera året som gått. Gårdagen är historia och den kan vi inte fylla med mera innehåll men vi kan lära oss ett och annat genom att reflektera över vad som hände respektive inte hände. Vi läste någonstans att ”Lycka är att minnas gårdagen, drömma om morgondagen och att leva i nuet” och det sammanfattar vår livsfilosofi ganska bra. Vi lever i nuet och känner dagligen tacksamhet över att ha tak över huvudet, ben att gå med och ögon att se med. Vi drömmer också om framtiden. Vi tycker det är viktigt att fokusera på det som är bra och vi försöker att inte lägga för mycket energi på det som är mindre bra.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


9 − = fem