Rapport från Wadköpingsdoppet 2013 i Örebro

I helgen deltog Linn och tio andra simmare från Skövde SS i simtävlingen Wadköpingsdoppet i Örebro. En mycket populär och prestigefylld tävling med 30 deltagande klubbar – bland annat Mölndals Allmänna Simsällskap, Västerås Simsällskap och Skuru Idrottsklubb.

Linn simmade 100 meter respektive 200 meter i alla simsätt samt 200 meter medley och 400 meter frisim i klassen flickor födda 2001 och yngre. Lite tuffare grenar (mera mjölksyra) om du frågar Linn jämfört med SEFA International i Alingsås för två veckor sedan, se tidigare blogginlägg. Efter att ha sett startlistan satte Linn upp sitt mål – hon ville göra personbästa i alla tio lopp. Och tro det eller ej, hon lyckades! Som bonus blev det också en bronsmedalj i 200 meter fjärilsim.

Med facit i hand kände Linn att hon hade mer att ge i framför allt 400 meter frisim och 200 meter fjärilsim. Här gick hon ut lite för löst och hade krafter kvar när hon gick i mål. Som jag har berättat tidigare har Linn tränat mycket på egen hand i sommar och hon är helt enkelt starkare än hon tror. Det bådar gott inför höstens tävlingar och framtiden. De lopp som imponerade mest på mig var 200 meter medley som Linn simmade på fina 2:52.29 och 200 meter ryggsim som Linn simmade på 2:52.23. Inför det sistnämnda loppet blev den stora utmaningen att få upp blodsockret som rasade snabbt och oväntat. Att leva med diabetes typ 1 är som bekant en svår balansgång 24/7/365. Jag återkommer till detta i ett kommande blogginlägg. Men jag kan väl redan nu avslöja att matchen mellan mig och blodsockret slutade med 8-2 seger till mig. För faktum är att det är så det känns. Jag tävlar mot diabetesen och Linn tävlar i bassängen.

Som mamma gillar jag självklart många egenskaper som Linn har. Bland annat att hon värderar sin egna insats utifrån sina tidigare resultat, inte om hon tar medalj eller inte i den enskilda tävlingen. I SEFA International tog hon guld och satte mästerskapsrekord i 100 meter frisim på tiden 1:14.02. Den prestationen var hon inte helt nöjd med. I lördagsmorse simmade hon 100 meter frisim på nytt personbästa 1:12.03. Hon kom på trettonde plats men kände sig glad och nöjd efter loppet. Det är en styrka som inte alla 10-åringar har.

Höstens stora mål för Linn är att kvalificera sig till Sum-Sim Region som genomförs den 9-10 november. Sum-Sim Region simmas på sex platser i landet och för Linns del är det Göteborg och Valhallabadet som gäller. Upptagningsområdet är hela västra Sverige och yngsta klassen är flickor födda 2000 och yngre. Att få vara med och simma Sum-Sim Region skulle vara en stor upplevelse för Linn och där handlar det bara om att skaffa sig erfarenhet inför framtida mästerskap och ha roligt förstås. Men för att kvalificera sig dit måste sannolikt hennes tider bli ännu bättre. Nästa chans att simma snabbt har hon på UGP i Borås den 12-13 oktober.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


− 1 = åtta