Rapport från SEFA International 2013 i Alingsås

I helgen deltog Linn och elva andra simmare från Skövde SS i simtävlingen SEFA International i Alingsås. Och de var inte ensamma – totalt deltog 340 simmare från 15 klubbar och över 2 000 starter genomfördes. Ungdomarna från Skövde SS simmade mycket bra och gjorde personbästa gång på gång. Flera mästerskapsrekord sattes och Linn, Nikki och Albin erhöll dessutom prestationspriset i respektive åldersklass enligt FINA:s poängtabell. I klubbtävlingen kom Skövde SS på en fjärde plats efter Varbergs Sim som vann, Landskrona Simsällskap och Göteborgs Sim.

Som jag skrev i fredagens blogginlägg så hade Linn höga mål. Hon siktade mot personbästa, guld och mästerskapsrekord i alla lopp. Hon lyckades inte fullt ut men jag tycker ändå att resultaten är talande. Hon gjorde personbästa i fem lopp, hon tog guld i alla lopp och hon satte mästerskapsrekord i sju lopp. Och som jag redan har nämnt så vann hon prestationspriset i sin åldersklass på 1 263 poäng.

När det gäller fjärilsimmet så har Linn simmat snabbare i tidigare tävlingar. Personligen tycker jag att hennes styrka är att hon klarar längre distanser på ett bra sätt – 25 och 50 meter är för kort. Hon är extremt stark och uthållig. Under en simträning i veckan simmade hon totalt 5 100 meter varav 1 300 meter fjärilsim.

Linns undervattenssim i ryggsim är också värt att nämna. Hon har riktigt starka benkickar och lyckades både vinna guld, göra personbästa och sätta mästerskapsrekord i 25 meters loppet trots att hon halkade i startögonblicket.

I bröstsimmet gick det riktigt bra. Det är fantastiskt kul att se utvecklingen hon gör. 42.24 på 50 meter är drygt två sekunder snabbare än under Nordiska Ungdomssimspelen i början av juli.

Det simsätt som gick lite tyngre och som Linn inte var nöjd med var frisimmet. Antalet armtag och andningar per längd var lite för många. Här finns det en hel del att förbättra. Det är inte ovanligt att Linn backar i något simsätt när hon fokuserar på att lära sig någonting nytt i ett annat simsätt. Trots det avslutar hon helgen med ett guld och ett mästerskapsrekord på just 50 meter frisim. Hon har en hög lägstanivå.

Om två veckor är det dags för nästa simtävling – Wadköpingsdoppet i Örebro. Men innan dess väntar ett antal träningspass, skola, pianospel och jultidningsförsäljning.

Hur det gick ur ett blodsockerperspektiv återkommer jag kanske till i ett kommande blogginlägg.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


fem − 1 =