En helg fylld med fysisk aktivitet

Sommarlovet 2013 är slut och första skolveckan på höstterminen är också avklarad. Den här fina sensommarhelgen har också passerat snart och den kan sammanfattas med ett ord: fysisk aktivitet. Något vi gillar alla tre i familjen.

Vi inledde lördagen med ett besök på Arenabadet. Linn och Jonny simmade och jag vattenjoggade. Efter lunch packade vi väskorna och begav oss till Flämsjön som ligger cirka 2 km utanför Lerdala i Valleområdet. Där vandrade vi Flämsjön Runt som är en drygt 9 km lång led i varierande terräng. För oss blev dock turen lite längre eftersom vi gick vilse. Inte ett enda blodsockervärde tog vi under vandringen utan alla beslut fattade vi med hjälp av CGM:en – att ha tillgång till kontinuerlig glukosövervakning är guld värt, se tidigare blogginlägg. Tack vare medhavt äpple, blåbär som vi plockade på vägen och en dutt insulin så låg Linn stabilt och landade på 4,7 mmol/l till mellanmålet som vi åt direkt när vi kom i mål. Därefter badade Linn i sjön. Med tanke på kroppsspråk och ansiktsuttryck kan jag meddela att hon tyckte det var jättekallt. Lite kul kuriosa är att Linn badade i Flämsjön tillsammans med sina före detta simmarkompisar i LASS när de var på träningsläger i Skara sommaren 2011.

Till kvällsmat ville Linn och Jonny ha varma smörgåsar. Som alltid har vi svårt att dosera insulin till maträtter som vi sällan äter. Och den här gången var inget undantag. Linn låg lågt i blodsocker när hon skulle lägga sig och fick dels druvsocker och dels en bit extend. Men tji fick vi. Blodsockerstegringen kom med besked några timmar senare vilket den inte brukar göra när hon har varit så här aktiv. Jonny gav 3 x 1,0 E extra insulin innan han gick och lade sig klockan 00:30. Trots det låg Linn på 9,3 mmol/l enligt CGM:en när jag steg upp klockan 02:00. Senare under natten gav jag ytterligare 1,0 E och strax efter sju när Linn vaknade på morgonen låg hon bra i blodsocker igen.

Söndagen inleddes med ett planerat nålbyte. För att inte nålen ska slamma igen måste nålen bytas varannan dag istället för var 3-4:e dag som är det vanliga. Efter frukost gick jag till Arenabadet och körde ett pass. Linn och Jonny åkte upp till Billingens fritidsområde. Där sprang de 2 x 2,5 km och på det andra varvet stannade de till och körde crosstrainingbanans stationer. Därefter simmade Linn två timmar på Billingebadet. Som jag har berättat i ett tidigare blogginlägg så är bassängen inte tillräckligt djup för att jag ska kunna vattenträna där och är det något jag har saknat den här sommaren så är det just att vattenjogga utomhus de soliga dagarna. Precis som tidigare blev Linn jättetäppt i näsan av bassängreningen som används på Billingebadet vilket känns hopplöst trist. Helt klart finns det fördelar med att vi har tränat inomhus nästintill hela sommaren.

Efter lunch satt jag på vår inglasade balkong som jag delvis hade öppnat upp och njöt av solen som visade sig då och då. Jag älskar att känna solens strålar mot min hud – solen ger mig hur mycket energi som helst. Linn vilade, spelade piano och delade ut brev till grannarna. I brevet presenterade hon sig. Hon berättade också att hon skulle komma förbi med jultidningar i början på september och att hon skulle bli jätteglad om de ville handla av henne. Det är min lilla jultidningsförsäljare det!

På eftermiddagen körde jag ett pass på gymmet innan jag följde med Linn på hennes simträning med Skövde SS. Jonny åkte till Baltak som ligger cirka 3 km söder om Tidaholm för att kolla in omgivningarna. Nästa helg planerar han en tur dit för att flugfiska i strömmande vatten.

Hur din helg såg ut har jag ingen aning om men jag hoppas den var bra. Vår helg har varit toppen!

Önskar alla en fin vecka!

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


7 − sex =