Bankbesök

Sedan i måndags har vi besökt tre banker i Skövde. Det har varit mycket intressant då jag tycker det mänskliga mötet är spännande och utvecklande. Dessutom handlar det ju delvis om vår framtida ekonomi vilket gör det enskilda mötet mycket viktigt! Jag har reflekterat en del över vilket bemötande vi har fått, vilken kunskapsnivå de har haft i olika frågor, deras attityd gentemot konkurrerande banker och deras förmåga att hitta en lösning som vi gillar ur ett helhetsperspektiv.

Faktum är att vi har varit vår nuvarande bank trogen sedan många år, åtminstone Jonny. Jag bytte till banken när vi gemensamt köpte ett nyproducerat kedjehus 2002. Nu när vi ska teckna nya bolån känns det som ett bra läge att ta in offerter och jämföra olika banker. För det är ju trots allt så att storleken på boräntan påverkar vår ekonomi mest även om andra banktjänster och servicenivån också är av stor betydelse. Tidigare i år fick vi betala över 40 000 kronor i straffränta när vi löste in våra bundna bolån i förtid. Inte det roligaste men en smäll vi fick ta när vi hastigt beslutade oss för att sälja vår bostadsrätt i Linköping och flytta till Skövde. En fråga vi ställer oss just nu är på hur lång tid vi ska binda lånen? Ska vi ha en del rörlig? Varken vi eller banken kan se in i framtiden även om det självklart finns prognoser.

Det står mellan två banker i nuläget. Magkänslan har talat och vi brukar lita på den. Det brukar bli bra!

Önskar alla en fin helg!

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


fyra − 4 =