Rapport från Vårsimiaden Försök i Trollhättan

Igår simmade Linn Vårsimiaden Försök i Trollhättan. Många simklubbar deltog – bland annat från Alingsås, Kungälv, Lysekil och Mariestad. För ovanlighetens skull tävlade Linn i klassen flickor födda 2003 och yngre. Som jag berättade i lördagens blogginlägg så var Linns mål klart och tydligt: Fem segrar på fem försök och kvalificering till Vårsimiaden Final i Kungsbacka den 4 maj.

Linn lyckades nästan nå sitt mål. Hon vann 100 meter medley, 50 meter frisim, 25 meter fjärilsim och 50 meter ryggsim. I 50 meter bröstsim kom hon på en andra plats. Dessvärre halkade Linn med fötterna när hon skulle skjuta ifrån i vändningen och en sådan miss har hon inte råd med om hon ska vinna ett sprintlopp, framför allt inte i bröstsim. Det viktigaste målet ur mitt perspektiv nådde hon dock: Hon hade roligt och hon kvalificerade sig till Vårsimiaden Final i Kungsbacka den 4 maj.

Vårsimiaden Försök genomfördes på 13 platser i landet under helgen. Mellan tumme och pekfinger skulle jag tro att cirka 500 flickor har varit med och simmat. Antalet deltagare varierade mellan regionerna och som exempel kan jag nämna att i grenen 50 meter frisim simmade 20 flickor i vår gamla hemstad Linköping och 45 flickor i Trollhättan. Minst antal deltagare i samma gren var det i Ludvika där 13 flickor simmade och flest antal deltagare var det i Vellinge där 63 flickor simmade.

Resultatlistorna från respektive region går att finna på LiveTiming och även om det egentligen är ganska ointressant att jämföra tider på dessa distanser (det är bara 50 meter frisim som finns med i OS-programmet) så tyckte vi att det var lite roligt att se hur Linns tider står sig i förhållande till jämnårigas. Så här såg det i alla fall ut för Linns del:

100 meter medley: nytt personbästa 1:25.11 (2:a i Sverige)
50 meter bröstsim: 46.40 (6:a i Sverige)
50 meter frisim: 33.83 (1:a i Sverige)
25 meter fjärilsim: nytt personbästa 17.14 (4:a i Sverige)
50 meter ryggsim: nytt personbästa 38.61 (1:a i Sverige)

Ur ett blodsockerperspektiv låg Linn generellt lite för högt under hela tävlingsdagen. Många värden mellan 7-10 mmol/l. Det spelade ingen roll hur mycket vi än höjde insulindoserna. Tack vare att distanserna var korta så kunde hon prestera bra ändå och göra sig själv rättvisa. Det hade varit värre om det hade varit längre lopp.

Titta gärna på filmklippet när Linn simmar 25 meter fjärilsim. Lägg märke till hur stark hon är i undervattenssimmet.

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


3 + = fem