Sommartid 2013

I natt – den 31 mars 2013 klockan 02:00 – är det dags att ställa fram klockan en timme. ”Användandet av sommartid har en lång och hoppig historia, och den bristande samordningen mellan världens länder gör klockvridandet riktigt rörigt.” kan man läsa i DN idag.

För säkerhetsskull ska jag ställa väckarklockan i iPhonen på 01:59 i natt. Jag minns att den inte har ringt när jag har ställt den på 02:00. En tid som jag ofta kollar Linns blodsocker. Inte ens på hösten när klockan i princip är 02:00 vid två tillfällen.

Ur ett diabetesperspektiv gäller det att komma ihåg att ställa om klockan i Linns insulinpump och blodsockermätare/ketonmätare. Och eftersom vi går miste om en timmes sömn i natt så ska jag lägga mig tidigt. Har man konstant sömnbrist som jag har så har man helt enkelt inte råd att sova ännu mindre.

1 Kommentar

  1. Tack för påminnelsen, ändrade pumpen nu! Ha en bra söndag!

Lämna en kommentar


× 8 = fyrtio