Trandoppet i Falköping

Linn fortsätter att simma bra och under söndagens simtävling i Falköping blev det guld i alla individuella starter (25 meter fjärilsim, 50 meter bröstsim, 50 meter ryggsim och 50 meter frisim) och guld i båda lagkapperna (4 x 50 meter medley och 4 x 50 meter frisim). Tack vare många fina prestationer av simmarna i Skövde SS så tog också klubben hem segern i Föreningskampen.

Individuellt tävlade Linn i klassen flickor födda 2002 och yngre. Hennes mål var att ta fyra guld och göra personbästa i alla loppen. Hon lyckades nästan. Med tanke på att hon har tränat relativt mycket och tufft sedan Nordiska Ungdomssimspelen i början på februari så känns resultaten riktigt bra. Hon imponerade mest i 50 meter frisim där hon vann på nytt personbästa 32.88. Det blev också nytt personbästa i 25 meter fjärilsim och 50 meter bröstsim. Det lopp Linn inte var nöjd med (trots guldet) var 50 meter ryggsim. I startögonblicket halkade hon och tappade fotfästet med följden att hon landade platt på rygg och tappade all fart. Normalt sett brukar Linn vara explosiv i starten och skjuta ifrån i en båge över ytan för att sedan vara riktigt stark i undervattenssimmet.

En bidragande orsak till den mindre lyckade ryggstarten kan ha varit att blodsockret inte låg optimalt. 15-20 minuter innan start låg nämligen blodsockret på 2,6 mmol/l. Med facit i hand så skulle Linn ha haft en lägre dos insulin till mellanmålet. Det är lätt att vara efterklok. Precis som jag berättade i inlägget Linn nådde sina tuffa mål så är vår strategi att Linn ska ligga på gränsen till lågt. Då finns det utrymme för att fylla på med frukt och druvsocker mellan loppen så att hon orkar prestera i bassängen. Idag fungerade dock inte planen fullt ut. När tävlingshormonerna inte slog till i samma kraft som på förmiddagen resulterade det i ett alldeles för lågt blodsocker. Det är en svår balansgång med mycket små marginaler.

1 Kommentar

  1. Grattis Linn! 🙂

Lämna en kommentar


tre + = 12