Inomhusklättring

Som jag berättade i ett tidigare blogginlägg började Jonny klättra våren 1986. Under 5-6 år klättrade han intensivt runt om i Sverige samt i Italien och södra Frankrike. Våren 2008 återupptog Jonny klättringen tillsammans med Linn som då var 5 år. Linn har nämligen alltid tyckt om att klättra. Redan som 1-åring klättrade hon upp och satte sig på mormors balkongbord och diskbänken. Det var därför ganska naturligt att låta henne börja med bergsklättring.

Bilden är från dagens besök på inneväggen i Skövde. Väggen är betydligt mindre än den i Linköping men idag när det bara var tre personer där inklusive Linn och Jonny då fungerade det förstås bra.

Man ska vara medveten om att klättring är en högrisksport men att det går att göra den mycket säker. Därför är det viktigt att kontakta en klubb med duktiga instruktörer om man vill börja med klättring. Klippklättring och bouldring är inga problem för diabetiker.

När Linn klättrar har vi koll på hennes blodsocker precis som vid andra aktiviteter och vi är noga med att klättra på ställen där vi snabbt kan fira ner henne om något skulle hända.

Album:
Klättring 2004-2007
Klättring 2008
Klättring 2009

Film:
Klättring 2008-2009

Inga kommentarer än.

Lämna en kommentar


två + 6 =