Rapport från KoiKitchen Cup i Varberg

Linn avslutade UGP 1 i förmiddags genom att simma 200 meter bröstsim på nytt personbästa 3:27.81. Nu har hon förvisso inte simmat den grenen sedan april förra året men ändå – 20 sekunder snabbare var hon idag.

Eftermiddagens tävling KoiKitchen Cup blev en riktig genomkörare och kanske framför allt en mental utmaning. Att tänka: ”Jag är snabb och uthållig” och helt enkelt orka fortsätta eller kanske till och med öka när tröttheten sätter in och smärtan börjar bli plågsam. För det gör ont att simma 200 och 400 meter. Kolla in eftermiddagens program och Linns tider inom parantes:

15:15 400 meter frisim (5:43.21)
15:40 100 meter fjärilsim (1:27.56)
15:55 200 meter ryggsim (3:05.33)
16:20 200 meter frisim (2:39.61)
17:15 100 meter bröstsim (1:41.02)
17:35 400 meter medley (6:22.97)

Linn gjorde personbästa i alla grenar utom i 200 meter frisim där hon var fyra tiondelar över. En helt fantastisk prestation. Blodsockret låg helt perfekt under eftermiddagen – mellan 3,9 och 8,1 mmol/l. Hemligheten bakom den blodsockerkontrollen är en hög basaldos (se bild), en korrigeringsbolus efter första loppet när blodsockret var högre än förväntat och druvsocker efter andra, tredje och femte loppet. Efter det fjärde loppet fick hon en relativt stor bolusdos och en bar till mellanmål. Dessvärre fick hon rejält ont i magen efter den baren så nästa gång får vi testa med något annat.

Avslutningsvis kan jag berätta att Linn har haft en toppenhelg tillsammans med Tuva och Emma. Att bo i stuga var jätteroligt och tävlingen sammanfattar tjejerna som kul men jobbig. Som mamma känner jag mig enormt glad och tacksam över att Linn har fått nya fina simmarkompisar i Skövdes SS. Det är oerhört värdefullt. Och som Linn sade vid något tillfälle: ”Nu har jag vänner både i Linköping och Skövde!”

Nu ser vi fram emot nästa helg när Linn och Tuva ska simma NUSS i Västerås. Då har vi också förmånen att få träffa många simmare, tränare och föräldrar från Linköping. Det ska bli kul!

1 Kommentar

  1. Härligt Linn, stort grattis! Du är en förebild!

Lämna en kommentar


9 + sju =