Rapport från UGP 1 i Varberg

I motsats till förra helgens sprintlopp så är det lite mer utmanande grenar den här helgen. Idag på förmiddagen simmade Linn 100 meter frisim på nytt personbästa 1:13.96 och 200 meter fjärilsim på 3:16.46. Den senare grenen har hon bara kört på träning en gång tidigare så prestationen var nog egentligen att ta sig i mål utan att bli diskvalificerad. Speakern lyfte att Linn bara var 03:a och frågade: ”Vad ska det bli av henne?”

På eftermiddagen simmade Linn 100 meter ryggsim på nytt personbästa 1:26.29 och 200 meter medley på nytt personbästa 3:06.37. Fina prestationer hela dagen alltså. Att vatten är Linns element behöver ingen tveka på. Synd bara att hon reagerar så starkt på klor. På bilden ser ni tre glada tjejer – Linn, Emma och Tuva.

Hur simningen såg ut rent teknikmässigt vet jag inte då jag har följt tävlingen via LiveTiming. En riktig nervpärs att bara se mellantider och inte loppet i sin helhet. Jag måste dock säga att det är fantastiskt att man kan följa olika simtävlingar runt om i Sverige med bara 1-2 sekunders fördröjning.

Ur ett blodsockerperspektiv har det sett bra ut. Jag har stöttat Jonny på distans. Några enstaka höga och låga värden men i samband med loppen har Linn legat runt 6 mmol/l vilket får anses som perfekt. Nu hoppas jag på en lugn natt så att Jonny får sova lite annars blir det tufft för honom att orka vara i simhallen hela dagen och sedan köra hem.

Imorgon ska Linn simma 200 meter bröstsim på förmiddagen och på eftermiddagen är det KoiKitchen Cup – en tävling i tävlingen kan man säga med följande distanser: 400 meter frisim, 100 meter fjärilsim, 200 meter ryggsim, 200 meter frisim, 100 meter bröstsim och 400 meter medley. Det kommer bli en spännande och utmanande eftermiddag på många sätt.

2 Kommentarer

 1. Hejsan!
  Jag jobbar som tränare i simklubben laxen och tränar barn i Linns ålder.
  Jag var på UGP i Varberg igår och blev helt imponerad av Linns simningar, både teknikmässigt och fartmässigt. Att en så liten tjej har så mycket ”speed” i sin simning är helt otroligt! Det ska bli otroligt roligt att följa och se hur hon utvecklas och jag hoppas att allt fortsätter gå bra med hennes värden också!
  /Lejla

  • Tack Lejla! Blir varm i hjärtat av dina fina ord.
   Anna

Lämna en kommentar


tre × 1 =