4-års dagen

I dag 11 januari har jag haft diabetes i 4 år. Diabetes är en allvarlig sjukdom, varje dag insjuknar 2 barn och 4 vuxna i diabetes typ 1. Ingen vet varför man får diabetes, de forskar på ”varför man får diabetes och om man kan bota den”.

Det finns alltid en mening med allt. Fast jag vet inte vad meningen var med att få diabetes typ 1, kanske att lära sig, vinna över livet. ”Ingenting är omöjligt”.

Det finns fantastiska hjälpmedel ändå till diabetes, jag har nu pump ”Animas vibe”, den enda pump på marknaden som är vattentät, så den passar mig bra när jag simmar så mycket. Jag har också sensor, pumpen och sändaren samarbetar också. Sensorn känner i vävnadsvätskan och skickar signaler till pumpen som visar kurvor och blodsockervärde. Det är inte alltid den hänger med, den är 10-15 min fördröjd. Fast det är en stor hjälp. Man slipper många stick i fingret tack vare sensorn.

Diabetes är en svår sjukdom och det varierar väldigt mycket dag till dag. Jag tränar mycket simning också, så det blir svårare med doser och mellanmål. De här åren med diabetes har varit roliga ändå, jag har lärt mig massor. Vi har varit i Curaçao två gånger, då blev det ofta undantag med maten, jag fick äta glass. Annars äter vi nyttigt utan att jag äter glass ibland vid ex. födelsedag, julafton, midsommar.

Första gången jag krampade såg jag hur små färgglada gubbar kröp omkring i mammas ansikte. I efterhand målade jag en bild.

2 Kommentarer

 1. Hej!
  Tycker att er blogg är fantastisk 🙂
  Jag upptäckte er blogg genom att googla krampanfall vid diabetes. Vår son som är 4 år fick diagnos diabetes typ 1 den 2 oktober nu 2013 och hela världen vändes uppochner. Det jag grubblat mycket över var just krampanfall. Hur det skulle se ut och vad jag hade att vänta mig en dag. Det var mycket nyttig läsning hur ni hanterar det 🙂
  Tårar har runnit på min kind en del vid läsning på er blogg men jag är så tacksam och känner med hjälp av dina texter att jag är tryggare och vet mer vad jag en dag kanske möter när jag öppnar dörren till vår sons (Max) rum bl.a. på natten.
  Hoppas du kommer att fortsätta att blogga, för jag kommer fortsätta läsa 🙂
  Mvh Linda

  • Tack för dina varma ord Linda! Önskar er all lycka. Ingenting blir sig likt men livet blir roligt och spännande med nya förutsättningar. Välkommen tillbaka till bloggen! Ha en fin kväll!

   Anna

Lämna en kommentar


fem + 9 =